PLANTERS

Programa de Residències Artístiques

“En l’horta del nostre barri, fa uns 50 anys als mesos d’abril, maig es preparaven i es conreaven camps per a fer créixer les llavors de l’arròs, a eixos camps els déiem PLANTERS, en un parell de mesos eixes piscines d’aigua clara es convertien en estores de gespa verdes que una vegada collides passarien als camps d’arròs”

Què ens ha portat fins ací

Des del seu naixement en el 1974, L’Horta Teatre, sempre ha tingut clar que la col·laboració entre cies era fonamental, i al seu primer local (un cinema de barri sense butaques) es van crear muntatges com Cataclown (1982) o Balazo Traidor (1985) de la veterana i ja desapareguda PTV; o el de la companyia Al Aire, que va donar forma al primer espectacle de la seua trajectòria, Vuelve Agamenón, entre d’altres.

Quan la Sala L’Horta va obrir les seues portes el 1995 com un centre cultural privat, però amb una clara vocació de servei públic, teníem molt clar que devíem continuar la mateixa tasca. Per aquesta raó, al llarg d’aquests 27 anys el teatre de la població de Castellar-l’Oliveral ha compaginat la seua programació habitual amb una labor addicional de col·laboració amb altres companyies teatrals, oferint-los un espai on construir els seus nous espectacles, perfeccionar-los o assajar abans d’una estrena.

Què és PLANTERS

Hui dia, els temps han canviat i les col·laboracions d’abans ara s’anomenen RESIDÈNCIES i nosaltres volem continuar amb la tasca que féiem, ajudant i recolzant en la mida de les nostres possibilitats a totes les companyies que ho necessiten, en tot el que nosaltres puguem.

Per encetar aquesta nova etapa i dotar-la dels continguts i mitjans que actualment predominen en les residències creatives, naix PLANTERS.

Això serem nosaltres un PLANTER on cada any algunes companyies, creadores i creadors, faran créixer la llavor dels seus espectacles; i nosaltres farem el que sempre hem fet, acompanyar, ajudar i donar suport als seus processos creatius.

Quan es pot sol·licitar

La convocatòria està oberta tot l’any.

En qualsevol moment que tingues clar el projecte que vols fer i les teues necessitats, pots posar-te en contacte amb nosaltres i establirem conjuntament el pla de treball, calendari i tot el que consideres adient per al teu projecte.

Des de L’Horta Teatre no es planteja un número determinat de Residències. Aquestes aniran en funció de la disponibilitat dels espais i les necessitats de la cia i del calendari de producció que aquesta tinga.

Qui ho pot sol·licitar

Qualsevol mena d’estructura empresarial o companyia professional de la Comunitat Valenciana que ho acredite, i que complisca durant el procés els convenis legalment establerts.

Tindrà cabuda qualsevol classe de proposta artística, sense importar la disciplina artística (teatre, dansa, música, audiovisuals, arts plàstiques, etc.) o el tipus de públic a qui vaja dirigida (adult, jove, infantil o primera infància).

Amb qui hem treballat

Alguns exemples de companyies reconegudes que en els darrers anys han elegit la Sala L’Horta com a espai de creació:

Albena Produccions. 128 batecs per minut (2021) i Waterloo (2020)

Bambalina Teatre Practicable. La Celestina (2018)

Barnasants Cançó d’Autor. El tocadiscos de Joan Fuster (2022)

Bullanga. El xiquet que volia una falda escocesa (2021)

Escenoart. El Pessic de l’amor (2016)

Eventime Producciones. Diversos espectacles musicals (2018-2021)

Hijos de Antonio. Últimas palabras de Copito de Nieve (2022)

La Dependent. Separeu-vos junts! (2018) i De Sukei a Naima (2017)

La Negra. Xafar la gespa (2022), L’arbre del Teneré (2021), Nautilus. 20.000 llegües de viatge submarí (2019) i En els núvols (2017)

Olympia Metropolitana. Adiós, dueño mío (2021) i Burundanga (2020)

Ornitorrincs. Plagi (2018) i Peter Pan contra el Youtuber (2018)

PanicMap. Pequeño Big Blue (2019)

Purna Teatre. Rodar i Rodar (2021) i L’exclusiva Dimitri (2017)

@lhortateatre