Jornades de formació en Arts Escèniques per a docents

Escènica

Les Arts Escèniques com a eina pedagògica i educadora
3a Edició

Jornades de Formació de Docents en les Arts Escèniques 2024 a través del CEFIRE (Centre de Formació Innovació i Recursos per al professorat)

El teatre sempre ha sigut un espai d’assemblea on exposar temes d’interés per a la vida. L’escola també comparteix aquesta configuració on els docents exposen, guien, acompanyen als alumnes en la seua formació acadèmica però també en la construcció com a persona. Als dos espais podem trobar objectius com ara la comunicació, la comprensió, la col·laboració i l’escolta.

Des de fa quasi 30 anys, la Sala L’Horta s’ha situat com a un espai de referència en el teatre per a escolars i teatre infantil a la ciutat de València i la seua àrea d’influència.

Tant la programació de la Campanya Escolar Teatre dels Xiquets com les pròpies creacions de la companyia, busquen oferir projectes coherents amb els continguts que es treballen a l’aula.

Els docents són, en la majoria d’ocasions els responsables de triar les experiències escèniques per al públic escolar. Nosaltres, com a creadores i productors, necessitem el diàleg amb els docents per tal que les nostres creacions siguen interessant i enriquidores per aquest públic.

Així, ens proposem aquest projecte de mediació per recuperar l’espai de trobada amb els docents. També volem apropar les tasques pròpies de la creació escènica als docents per donar a conéixer les particularitats del nostre treball.

Per al 2024 portarem a terme una de les actuacions en matèria de mediació que teníem pendents i que a causa de la pandèmia no havíem pogut desenvolupar. Recuperarem l’espai de trobada amb els docents per a compartir eines i establir el diàleg entre les arts escèniques i l’escola.

Mitjançant unes Jornades de formació per a professionals de l’ensenyament ofertes a través de CEFIRE. Aquestes jornades s’impartiran per professionals especialistes de diferents disciplines de les arts escèniques.

Dates: 8, 9, 10 i 11 de juliol 2024
Lloc: Sala L’Horta. C/Sant Martí de Porres, 17. 46026 València
Inscripcions: a través de CEFIRE Artístico-Expressiu

Dossier Escènica

Jornades de formació en Arts Escèniques

@lhortateatre