Preguntes freqüents

Com hem de reservar el taller Viu el teatre?

Si voleu completar la vostra visita a Sala L’Horta amb el taller, podeu reservar per telèfon o avisar quan realitzeu la reserva. Us recordem que l’aforament és limitat a 40 alumnes i té una durada d’uns 45 minuts.

 

En què consisteix el taller Viu el teatre?

Enguany continuarem oferint tallers didàctics – amb prèvia reserva – que complementen les visualitzacions dels espectacles i la visita a Sala L’Horta.

Amb aquestes activitats procurem acostar el món del teatre a la comunitat escolar, explicant tots els vessants que componen una posada en escena d’un espectacle, i on treballar temes relatius a la plàstica escènica, il·luminació, vestuari o escenografia a través de l’expressió i adaptant-se a cada etapa educativa.

Aforament: Reduït a 40 alumnes

Durada: 45 minuts

 

Per a quins cursos escolars proposeu els espectacles?

La programació de la Campanya Escolar inclou espectacles per a les diverses etapes educatives: des del primer cicle d’educació infantil fins al batxillerat. Podeu rebre informació més detallada si ens consulteu directament sobre algun espectacle en concret.

 

Quina és la durada dels espectacles?

Quasi totes les funcions tenen una durada aproximada d’una hora, a excepció d’alguns espectacles de proximitat i dels dirigits a la primera infància, que solen durar uns trenta minuts.

 

Els horaris de les funcions són sempre els mateixos?

Sí, els espectacles amb una funció programada comencen a les 10.30 h i els que disposen de doble funció, a les 10.00 h i a les 11.30 h. Només es modifiquen els horaris quan hi ha alguna situació excepcional.

 

Les obres compten amb material pedagògic per treballar a classe?

Podeu trobar el material facilitat per les companyies al nostre web: entrant a la pàgina de cada espectacle o a l’apartat «Guies pedagògiques dels espectacles».

A més, compteu amb una miscel·lània de recursos en línia com vídeos tutorials per treballar temàtiques teatrals a l’aula com la relació amb el cos, la veu i com ens relacionem amb els objectes per fer teatre. Disposeu també d’un glossari de termes i professions en el teatre, un dossier pedagògic general i un decàleg del bon espectador que us recomanem que llegiu atentament.

Si teniu cap dubte sobre les guies didàctiques, no dubteu en contactar amb nosaltres.

 

Quin és el preu de l’entrada?

El preu per alumne assistent, en tots els espectacles, és de 6 €. Per als acompanyants, l’entrada és gratuïta.

 

Hem d’abonar cap dipòsit per tancar la reserva?

Durant la temporada 2024-2025 seguirem aplicant el dipòsit de reserva, consistent en el pagament d’1 euro per alumne, per formalitzar el compromís amb els centres escolars i evitar les anul·lacions amb molt poca antelació o sense una raó justificada.

Podreu realitzar l’abonament a partir de la recepció del missatge de confirmació, mitjançant transferència bancària, i us el descomptarem de l’import total de l’alumnat assistent. En cas de suspensió de la funció per causes de força major, us reintegraríem aquesta fiança.

Cal precisar que, en els dies amb pronòstic de pluja i de vent que no suposen cap risc, la Sala L’Horta mantindrà la seua activitat. Durant aquestes jornades, adaptarem el protocol de recepció dels grups escolars i facilitarem que l’alumnat arribe al teatre de forma ràpida i segura. Per això, si el dia de la vostra eixida trobeu dificultats per traslladar-vos amb l’alumnat, els autobusos podran parar al costat de la porta principal. L’equip de la sala us acompanyarà per recórrer uns pocs metres, creuar un pas de vianants i entrar al vestíbul del teatre on l’alumnat pot esmorzar o fer ús dels serveis abans de la funció.

Per descomptat, entenem com a raó justificada l’anul·lació de la visita en aquelles dates que siguen declarades situacions meteorològiques d’alerta per les institucions corresponents i que comporten qualsevol mena de risc per a l’alumnat i l’equip docent.

 

Per què hem d’abonar aquesta fiança?

Amb el pagament del dipòsit, tractem d’evitar anul·lacions amb molt poca antelació o sense una raó justificada. Aquesta mesura ens ajuda a fer més visible el compromís adquirit amb la sala i les companyies teatrals, així com el treball previ de gestió que comporta l’organització d’una programació que s’estén durant tot els curs escolar.

 

Caldria pagar l’entrada dels alumnes amb butaca reservada que no assistisquen a la funció?

No, només tindrem en compte les entrades dels alumnes que assistisquen a l’activitat. Això no obstant, acceptarem un màxim d’un 10 % de baixes respecte de la reserva feta. La resta de les entrades haurien d’abonar-se.

 

Com efectuem el pagament?

El pagament es pot realitzar de dues formes: en efectiu, el mateix dia que veniu al teatre, o per transferència bancària posterior. Recordeu que tan sols tindrem en compte les entrades de l’alumnat que assistisca a la representació.

 

Amb quanta antelació hem d’arribar al teatre?

Us preguem que estigueu pels voltants del teatre almenys quinze minuts abans del començament de la sessió; una mica abans, si desitgeu esmorzar. Com sabeu, necessitem una mica de temps per acomodar-vos, sobretot als grups amb l’alumnat més menut. Així doncs, és molt important que sigueu puntuals i estigueu preparats per a entrar a les instal·lacions quan siga el vostre torn.

 

On pot parar l’autobús escolar?

Excepte en les situacions puntuals recollides més amunt, els autobusos no poden parar a la porta principal del teatre per tal de no crear embussos i facilitar el pas de la resta de vehicles que transiten pel carrer. Per això, us preguem que baixeu a l’àmplia esplanada que hi ha entre el CPEE Rosa Llácer i la pista d’esports coberta, situada darrere de la sala. En aquesta instal·lació pública podreu esmorzar abans o després de la visita.

 

Hi ha algun lloc on podem esmorzar?

Molt a prop del teatre, al lloc on baixareu dels autobusos, trobareu una pista d’esports coberta, disponible per esmorzar o jugar abans o després de la vostra visita al teatre. A més, al costat de la instal·lació, també disposeu d’un petit parc infantil.

 

Com organitzeu l’entrada de l’alumnat?

L’ordre d’entrada de les escoles s’organitza segons les edats dels assistents. És a dir, primer entren els grups amb alumnat més menut i després les classes amb alumnat més major. En cas que coincidisquen les etapes dels grups, l’organització es durà a terme atenent a l’ordre d’arribada al teatre. No obstant això, el protocol d’entrada pot canviar per acomodar l’alumnat amb mobilitat reduïda o en casos d’impuntualitat.

La sala compta amb tres places per a persones amb mobilitat reduïda i també podem modificar la disposició de les primeres files per acomodar grups més grans que requerisquen més espai. De tota manera, us preguem que ens comuniqueu les necessitats de l’alumnat a l’hora de realitzar la reserva per tal d’organitzar i adaptar correctament la distribució del pati de butaques.

 

Es pot menjar dins la sala?

A fi de promoure el bon ús de les instal·lacions, no està permés consumir refrescos ni menjar dins la sala. En el transcurs de la representació, tan sols podreu disposar de les ampolles d’aigua.

 

Podem entrar a la sala amb la funció iniciada?

Encara que sabem que l’hora d’arribada depén de molts factors, és fonamental que assistiu al teatre amb el temps suficient per no endarrerir l’inici de la funció i començar amb puntualitat. Si l’espectacle ha començat, no podreu entrar a la sala per respecte al treball de la companyia i per consideració cap a la resta de companys i companyes.

 

Si el vostre dubte no apareix en aquest llistat, podeu contactar amb nosaltres directament per telèfon (96 375 96 43) o per correu electrònic (informacio@lhortateatre.com).

@lhortateatre