Miscel·lània de recursos en línea per a treballar a l’aula

Presentació

Hola a totes i tots!

A continuació, vos presentem uns vídeos tutorials que hem preparat per tal d’apropar-vos una miqueta la nostra faena, el teatre. Als vídeos, Pau, Joana i Glòria vos explicaran algunes activitats que podeu realitzar en l’aula o en casa, a soles o amb els amics. Aquestes activitats s’ocupen del cos, la veu, el moviment o el joc amb elements que motiven la creació. Es tracta de pràctiques senzilles que parteixen del joc teatral. Estigueu atents! A aquesta presentació us donaran alguns consells per començar a jugar.
Necessitareu un espai ampli i diàfan per tal de moure’s lliurement i tindre a punt l’equip de música. Cadascuna de les activitats que proposem als diferents vídeos, tenen una durada aproximada de 20-25 minuts, però si esteu gaudint podeu jugar tant com vulgueu.
Recordeu, nosaltres suggerim aquestes activitats, però de segur que vosaltres podeu adaptar-les o provar diferents variants adaptes a la vostra classe o als continguts que esteu treballant.

Esteu preparats per a connectar els sentits i activar la imaginació?

Esperem que ens acompanyeu! Vinga, animeu-vos! Segur que ho passeu d’allò més bé.

Per tal de fer-los més accessibles, els vídeos estan subtitulats en valencià i castellà. Tan sols heu d’accedir a l’opció configuració del vídeo i activar o desactivar els subtítols en la llengua que desitgeu.

Amb Joana Alfonso, Pau Blanco i Glòria Román
Continguts: Kika Garcelán
Vídeo: Namek Audiovisual
Producció: L’Horta Teatre

Juguem a fer teatre II

PRESENTACIÓ

Hola de nou!

Tornem amb els vídeos Juguem a fer teatre! Una proposta de L’Horta Teatre per tal d’apropar-vos les arts escèniques d’una manera lúdica.

Estem molt contents, estem de celebració i no se’ns ocorre millor manera de compartir-ho amb vosaltres.

Passeu, passeu i gaudiu!!!

L’ESCALFAMENT

Abans d’iniciar qualsevol joc dramàtic és molt important la predisposició corporal, per això us mostrarem com fer-ho.

Tan sols seran necessaris uns minuts per a estar a punt!

Necessiteu ganes i, si voleu, música que sempre ajuda.

Anem?

DANSA I MOVIMENT

Us agrada ballar? A nosaltres moltíssim, i per això us proposem la següent activitat. Ens mourem per parelles. És important que busquem una parella de la nostra alçada per tal de facilitar el contacte. Pot ser que a l’inici ens coste un poquet connectar, però després de segur que la dansa comença a sorgir. L’activitat pot durar tant com vulgueu.

Com sempre, necessitarem un espai ampli que ens permeta moure’s en llibertat i música. Podem iniciar amb música més tranquil·la que ens ajude a concentrar-nos i després provar diferents estils.

L’ESPILL

Glòria i Joana ens explicaran ara un clàssic del joc dramàtic. L’espill és una activitat senzilla i divertida per a fer en parella. Hem de posar-nos un enfront de l’altre i tractar d’imitar els moviments que faça un dels dos integrants de la parella. Passat un temps hem de canviar qui fa els moviments i qui els ha d’imitar.

No necessitem cap material específic, sols estar ben concentrats i concentrades!

Aquesta activitat ens ajuda a connectar amb els companys i les companyes en poc de temps.

MÀSCARA

Ara compartim amb vosaltres un joc que ens permet dibuixar i fer teatre, dues coses que ens agraden molt. Necessitem fulls A5, ceres de colors i tota la nostra imaginació. Aquesta activitat té dues parts, a la primera pensarem i dibuixarem la nostra màscara i després anirem descobrint els diferents trets del nostre personatge.

Pareu atenció a les instruccions de Joana i Glòria!

TRANSFORMEM L’OBJECTE

Anem a jugar ara amb objectes. Necessitarem tindre a l’abast materials com ara ampolles de plàstic buides o fulls de diari i la nostra imaginació ben desperta.

Podem jugar de manera individual i després crear grups per tal de fer una improvisació amb les diferents troballes.

Aquesta activitat la podem repetir sempre que vulgueu provar amb diferents materials.

DIRIGIR L’ORQUESTRA

La següent proposta la farem en grup i suposa un gran repte de concentració. Algú comença a dirigir al grup proposant un moviment, un so o una manera de caminar. Després un altre farà altra proposta i tot el grup l’haurà de seguir. Al principi, per a practicar, podem nomenar qui dirigeix en cada moment.

Estigueu atents, Joana, Pau i Glòria vos mostraran com fer-ho.

DRAMATITZACIÓ D’UN CONTE

Vos proposem ara un joc d’improvisació en grups. Necessitarem un narrador o narradora i dues o tres persones que representen allò que suggerisca el narrador. No necessitem res més. La narració haurà d’improvisar-se, així tots i totes podem jugar amb la nostra imaginació. Si hi ha diferents grups, no ho fem tots alhora, podem ser espectadors i espectadores de les diferents històries que representen els nostres companys.

Juguem a fer teatre I

PRESENTACIÓ JUGUEM A FER TEATRE I

A continuació, vos presentem uns vídeos tutorials que hem preparat per tal d’apropar-vos una miqueta la nostra faena, el teatre. Als vídeos, Pau i Joana vos explicaran algunes activitats que podeu realitzar en l’aula o en casa, a soles o amb els amics. Aquestes activitats s’ocupen del cos, la veu, el moviment o el joc amb elements que motiven la creació. Es tracta de pràctiques senzilles que parteixen del joc teatral.

Estigueu atents!

LA VEU

En aquest vídeo coneixereu una miqueta més a Pau i us proposarà treballar la veu. Primer us donarà unes claus per fer un bon escalfament i després us presentarà diferents formes de jugar amb la veu.

Recordeu que és un joc d’investigació i totes les propostes són benvingudes! Us agrada jugar a fer diferents veus? Sabeu fer sons d’animals? Està és la vostra activitat! Com sempre, necessitareu l’espai per moure’s amb llibertat.

L’activitat dura aproximadament entre 20 i 25 minuts, però si esteu a gust, podeu jugar tant com vulgueu!

Anem per feina!

LA CAIXA DE CARTÓ

És el torn de Joana! Ella ens porta propostes per crear espais jugant amb materials molt fàcils de trobar. En aquest cas, haureu d’explorar totes les possibilitats escèniques d’una caixa de cartó. Esteu preparats?

Necessitarem una caixa de cartó per cada participant. Qualsevol caixa pot servir. Poden ser de diferents mides.

Necessitats: Una caixa de cartó per cada participant.

Durada: 20/25 minuts.

EL COS

Voleu jugar de nou amb Pau? Esperem que sí. Ara treballarem amb el cos. En aquest vídeo Pau us donarà ferramentes per escalfar el cos i començar a moure’ns. Explorarem diferents velocitats, nivells i formes de desplaçament que ens ajudaran a crear personatges.
Podem caminar per diferents espais.

Necessitats: Espai ampli i diàfan. Música.

Durada: 20/25 minuts.

EL PLÀSTIC DE PINTOR

Joana proposa ara la investigació d’un altre material, el plàstic de pintor.
Les característiques d’aquest material son ben diferents de les del cartó, esteu preparats per a descobrir-les jugant?

Necessitats: Plàstic de pintor (com que són molt grans podem jugar en grups de 3 o 4 persones).

Durada: 20/25 minuts.

I SI POSEM EN COMÚ LES ACTIVITATS?

En aquest vídeo veurem que passa quan combinem dues activitats.
Descobrirem que el joc potser el punt de partida d’una creació teatral.

Necessitats: Espai ampli i diàfan, música, plàstics de pintor, caixes de cartó, tela… Qualsevol material que puga despertar la nostra imaginació.

Durada: 20/25 minuts.

@lhortateatre