L'ABRAÇADA DELS CUCS

Cactus Teatre

Sinopsi

Miquel, un professor de literatura amant de Larra que no suporta els seus alumnes, desperta en la mateixa habitació d’hospital que Clara, una jove que ha oblidat com somriure. Tots dos detesten la seua vida i el món en general i, per això, desitgen eixir d’allí per tal d’acabar el que van deixar a mig fer. Però per a poder anar-se’n, han d’enganyar la doctora i, encara que es porten a matar, es necessiten per tal d’aconseguir-ho. Aprendran Clara i Miquel a abraçar-se malgrat sentir-se com a éssers sense extremitats? Aconseguiran la metamorfosi que els permeta emprendre el vol?

Valors Pedagògics

Som conscients que el suïcidi és un tema difícil i incòmode d’abordar. L’abraçada dels cucs sorgeix de la necessitat de donar veu a aquesta problemàtica que malauradament afecta cada vegada a població més jove.

Fins fa poc, el suïcidi era considerat un tema tabú per gran part de la societat, però afortunadament sembla que les institucions han reflexionat sobre la necessitat d’afrontar el problema sense ambages. Moltes són les veus que en els darrers anys s’han alçat per demanar que la salut mental s’incorpore també en l’àmbit educatiu.

Un dels principals objectius que es plantejava l’autora era el d’apropar aquesta realitat al públic jove a través del teatre: “Créiem que acostar-nos a través de la comèdia era la manera més senzilla per a acabar amb l’estigma social que pateixen les persones amb tendències suïcides”.

A l’obra també estan presents altres temes que afecten directament els adolescents: el rebuig del propi físic, els trastorns alimentaris, la relació professor/alumna, l’homofòbia, les relacions amb els pares…

Descripció

TipusTeatre
IdiomaValencià
Per aESO i Batxillerat (de 12 a 18 anys)
DataDel 29 de gener al 2 de febrer del 2024
Funcions1 funció diària a les 10.30 h
PremisPremi Millor Espectacle d'Adults Mostra de Teatre d'Alcoi 2021
Premi del Públic al Millor Text Sala Russafa
CompanyiaCactus Teatre (C. Valenciana)

Fitxa Artística

AutoriaPaula Llorens
DireccióSergio Caballero
IntèrpretsSergio Caballero i Carla Pascual
Espai EscènicLos Reyes del Mambo
Il·luminacióVíctor Antón
VestuariMaria Almudéver
AudiovisualesSergio Serrano
Espai SonorDavid Alarcón

Fotos i vídeos

Descàrregues

L'Horta Teatre

Altres espectacles de campanya escolar

@lhortateatre